3 augustus 2021

Leertraject: ervaringskennis in je gemeente benutten

Burgerparticipatie is een mooi uitgangspunt, maar hoe geef je als gemeente de inbreng van mensen met ervaringskennis effectief een plek? Movisie, NJi en Cliëntenbelang Noord-Holland organiseren hierover een leertraject voor maximaal vijf gemeenten in Noord-Holland. Meld je gemeente aan voor 1 september 2021.

 

Tijdens het leertraject helpen de organisaties gemeenten op weg met het inzetten en benutten van ervaringskennis en -deskundigheid. Gemeenten bepalen zelf met welk inhoudelijk thema/vraagstuk ze aan de slag willen en welke belemmeringen ze willen tegengaan.

 

Aanpak 

Het leertraject is beschikbaar voor maximaal vijf gemeenten in Noord-Holland. Aan de hand van een werktool ontwikkelen ze een visie op het inzetten en benutten van ervaringskennis als gemeente.

 

Aan de orde komen vragen als:

  • Waarom ervaringskennis inzetten?
  • Wat wil je van inwoners weten?
  • Welke onderwerpen zijn van belang?
  • Hoe betrek je inwoners en cliënten met ervaringskennis?
  • Welke veranderingen zijn wenselijk en hoe kun je evalueren en terugkoppelen?

 

Praktische informatie

Het leertraject start nog komende zomer. De eerste sessie vindt online plaats in september. De sessies duren 1,5 tot 2 uur. De verwachting is dat overige sessies na de zomer offline kunnen plaatsvinden.  

 

Wat we van jou verwachten 

We verwachten dat je bij alle sessies aanwezig bent. Ook is het de bedoeling dat je gaandeweg het traject ook daadwerkelijk actie onderneemt om met ervaringsdeskundigen aan de slag te gaan.

 

Meedoen? 

Wil je meedoen? Meld je dan vóór 1 september aan door een e-mail te sturen naar r.fiere@clientenbelang.nl.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel