12 augustus 2020

Invloed op jeugdbeleid: Doe mee aan Over mij = met mij!

Vind je het ook belangrijk dat kwetsbare jongeren meer invloed hebben op het beleid van gemeenten en instellingen in Noord-Holland? Doe dan mee met het leernetwerk 'Over mij = met mij'.
 

Wie zoeken we? 

We zoeken 10 jongeren (16-27 jaar) uit Noord-Holland met ervaring met hulpverlening, zorg of extra ondersteuning. Jongeren die met hun ervaringskennis het beleid van gemeenten en instellingen willen verbeteren.   

 
En we zoeken 10 volwassenen (18+ jaar) die beleid maken of in de praktijk werken met kwetsbare jongeren en die zich willen inzetten voor een sterkere participatie van de doelgroep.

 

Denk aan sociaal werkers en jeugdprofessionals zoals een jongerenwerker, preventiemedewerker, jeugdconsulent, zorgcoördinator, behandelaar, groepsleider, ambulant begeleider. En aan een beleidsmaker bij gemeente, samenwerkingsverband of instelling.  


Wat gaan we doen? 

Twee jaar lang trekken we samen op. Samen ontdekken en versterken we goede manieren van belangenbehartiging, invloed en inspraak. Niet uit de boekjes, maar in de praktijk.   
 
We delen goede voorbeelden met elkaar, bekijken wat er anders of beter kan, geven elkaar adviezen en helpen elkaar verder te komen. De agenda bepalen we samen. Als dat nodig is, regelen we ‘kennis van buiten’, bijvoorbeeld een trainer of een spreker die ons een zetje in de goede richting geeft. Maar we maken vooral gebruik van elkaars kennis en ervaring, omdat we samen al heel veel weten! 
 

Waarom? 

Belangenbehartiging is best lastig. Samen leren we over goede manieren van belangenbehartiging, invloed en inspraak. Om zo het beleid van gemeenten en de praktijk van organisaties beter aan te laten sluiten bij wat jongeren met een zorgbehoefte nodig hebben. Omdat we 1,5 jaar samen optrekken, bouwen we echt iets op, ook voor daarna. 
 

Praktisch 

We komen elke 3 maanden een dagdeel bij elkaar op een goed bereikbare plek in Noord-Holland. Tussendoor doet iedereen eigen acties om verder vorm te geven aan inspraak en invloed van jongeren. We komen met z’n allen dus echt in beweging. 
 
Stichting Alexander faciliteert het leernetwerk, in samenwerking met Team Over mij = met mij van Cliëntenbelang Noord-Holland. Dit Team kan tussendoor ondersteuning geven om acties echt verder te krijgen. 

 

Meld je aan bij

 

Lees hier meer over de informatiebijeenkomsten van het leernetwerk 'Over mij = met mij'.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Oranje logo.png