12 juli 2021

Podcast jongeren in coronatijd

Isa (21) en Rafael (23), beide studenten Social Work aan de HVA maakten de podcast ‘Expression: jongeren in coronatijd’. Een podcast waarin vijf studenten met een diverse culturele achtergrond vertellen over hoe zij omgaan met de coronamaatregelen. Ook hebben ze het over het effect van deze maatregelen op hun studie en werk. 

 

“We raakten geïnspireerd door het idee van Expression: een project waarin jongeren worden gestimuleerd om uiting te geven aan negatieve gevoelens door het maken van een creatief product. Dit kan muziek zijn, maar ook een podcast, zoals wij hebben gemaakt.”

 

Niet de enige

De podcast heeft onder andere als doel om te praten over het effect van de coronamaatregelen op de gemoedstoestand van jongeren. “Het is fijn om verhalen met elkaar te delen en te weten dat je niet de enige bent”.

 

Verschillende ervaringen

Zo vertelt Isa dat ze het afgelopen studie jaar maar twee keer fysieke les heeft gehad. Shaqaiq, een van de geïnterviewde studentes, was juist onder de indruk van het onderwijs dat werd aangeboden tijdens de coronacrisis. “Ik denk dat mijn culturele achtergrond een grote rol heeft gespeeld in de ervaring van deze pandemie”. 

 

Podcast luisteren

Luister hier naar: de podcast ‘Expression: jongeren in coronatijd’? 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel